Съдържание  |     СПОНСОРИ     

Грипна епидемия от национален мащаб обяви Министерство на здравеопазването


Днес 06.11.09г Министерството на здравеопазването обяви национална грипна епидемия, заради все по разпространяващия се пандемичният вирус H1N1 наричан още "Свински грип". Министерството изложи данни, че в момента болни от грип са 210 на всеки 10 000 души. Това естествено е доста тревожен факт, което доведе до решението зо обявяване на национална грипна епидемия.

От понеделник, 9 ноември, в продължение на 5 дни се прекратяват занятията във всички училища. МЗ препоръчва ограничаването на обществени мероприятия. Решение за затваряне на яслите, детските градини и прекратяване на занятията в университетите ще се взема на регионално ниво. Плановите операции се отлагат, посещенията в болниците, женските и детските консултации временно се прекратяват. Няма да има задължително затваряне на кина, театри, заведения или други обществени места.

В същото време Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов разпореди на генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов да издаде заповед до регионалните директори на ветеринарните служби за повишено внимание при случаи с пандемичният вирус H1N1 (т.нар. свински грип) по животните.

Министър Найденов препоръчва на хората с домашни любимци и работещите във ферми непрекъснато да наблюдават за дихателни заболявания по животните. „При съмнения на заболявания, призовавам всички да бъдат в тясно сътрудничество с ветеринарните клиники и регионалните ветеринарни служби", каза министър Найденов. Той допълни, че досега в България няма регистрирани случаи на вируса по животни.

Първия Български Бутон за споделяне

 • Астрология

 • → Седмичен хороскоп
  » От VangaKazva » От Filibe.com » От Mistichno.com » От Portal.bg
  → Месечен хороскоп
  » VangaKazva » Бизнес хороскоп » Astro хороскоп » Kazanlak.com
  » Московска     
  → Годишен хороскоп
  » VangaKazva » i-Маргарита    

  начало  21.12.2012
  Мода
  Зодиак
  MagicSpace
  Sicrets
  Хороскопи
  Астрология
  Мистично
  Ритуали
  Сънища
  Любов
  Гадания


  Любовни
  късметчета

  Каква е вашата любовна изненада

  Любовно предсказание за деня

  Смешни снимки от България
  Анджелина Джоли
  Дънкова чанта
  Home(Дом)филм
  Татуировки

  Последователи

  Автомобили нов внос на Лизинг